Business

10 redenen om vandaag nog te starten met netwerkmarketing

Eerder schreef ik al over de misverstanden omtrent netwerkmarketing. Vandaag ga ik wat dieper in op de positieve kant van netwerkmarketing, want geloof me: netwerkmarketing kan je leven op vele manieren verrijken. Daarnaast is een extra bron van inkomsten een must om je huidige levensstijl in de toekomst te kunnen behouden. Maar… netwerkmarketing is veel meer dan dat. Het is de toekomst. Ik heb de top 10 voordelen hier voor je onder elkaar gezet. 

1. Persoonlijke ontwikkeling

Netwerkmarketing is een ondernemerskans die je zal helpen om je zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen. Je leert met anderen samen te werken, hen te motiveren, taken te delegeren en je tijd effectief te beheren. Dit zijn allemaal belangrijke vaardigheden die in elke carrière kunnen worden gebruikt. Ook je creativiteit kent geen grenzen als het gaat om het runnen van je eigen netwerkmarketing bedrijf. Er zijn geen regels die zeggen wat voor pakket, dienst of workshop je moet aanbieden. Je bepaalt zelf wat het beste werkt voor jouw doelgroep. Laat je creativiteit de vrije loop en je zult versteld staan van je eigen capaciteiten. 

2. Financiële zekerheid

Veel mensen sluiten zich aan bij netwerk marketing bedrijven om financiële vrijheid te bereiken. Volgens een studie van de Direct Selling Association verdienen ongeveer 9 van de 10 mensen die lid worden van een netwerkmarketingbedrijf extra inkomsten uit hun zakelijke activiteiten. Dit geld kan worden gebruikt voor persoonlijke uitgaven of worden gespaard voor toekomstige investeringen.

3. Passief inkomen opbouwen 

Een van de redenen waarom netwerkmarketing voor steeds meer mensen voor netwerkmarketing kiezen, is dat het hen in staat stelt passieve inkomensstromen te creëren. Wanneer je een netwerkmarketing bedrijf opbouwt, komt je inkomen gewoonlijk uit meerdere bronnen: productverkoop, het werven van meer distributeurs en het bouwen van een team en commissie over de aankopen of verkopen van mensen die zich bij je team aansluiten via je downline. Hoe langer en beter je bedrijf en je team draait, hoe meer je achterover kunt leunen en je je geld voor je kunt laten werken terwijl je focust op nieuwe doelen.

4. Geld verdienen met je passie

De mogelijkheden om geld te verdienen met netwerkmarketing zijn eindeloos. Netwerkmarketing geeft je de vrijheid en de mogelijkheid om te werken aan projecten waar je echt gepassioneerd over bent en waarmee je een positieve impact kunt hebben op de wereld. Start je zakelijk met Young Living dan heb je keuze uit een breed productassortiment van verzorging tot huishouden. De producten zijn natuurlijk, duurzaam en eerlijk. Om geld te kunnen verdienen door producten te verkopen waar je echt achter staat en waar je echt een passie voor hebt, is voor velen een hele mooie reden om te starten met Young Living. Ook het kunnen helpen van anderen om hetzelfde te doen is voor veel netwerkmarketeers een echte drijfveer. 

5. Meer controle over je tijd 

Meer bereiken, in minder tijd. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Je moet er natuurlijk wel even voor werken voordat je dit kunt bereiken, maar het is zeker mogelijk! Als je niet meer wilt vastzitten in een sleur dan kan netwerkmarketing je een uitkomt bieden. Elke dag, elke week en elke maand weer nieuwe projecten, doelen en kansen en alles op jouw eigen tempo. Je werkschema aanpassen op het schoolrooster van je kinderen is opeens geen probleem meer en je hoeft ook geen loon in te leveren om even ‘s ochtends naar de tandarts te gaan. Hetzelfde geldt voor vrienden, sociale evenementen en al het andere dat in conflict kan komen met je werkschema. Met een business in netwerkmarketing kun je werken rond andere verplichtingen. Als je hond ziek is, kun je er gewoon voor hem zijn en als je ‘s avonds beter werk levert dan in de vroege ochtend dan is er niemand die je tegenhoudt. Jouw leven, jouw planning. 

6. Eigen baas zijn

Vrijheid van micromanagement, kantoorpolitiek en bureaucratie. Als je klaar bent met zinloze vergaderingen, onnodige e-mails en ongemakkelijke “waterkoeler-gesprekken” dan wordt het hoog tijd om aan de slag te gaan met netwerkmarketing. Eigen baas zijn, betekent vrijheid. De vrijheid om te werken waar, met wie en wanneer je maar wilt, zonder verantwoording aan iemand anders af te leggen. Netwerkmarketing geeft je de kans om een winstgevend bedrijf op te bouwen en meer geld te verdienen dan je ooit zou kunnen door te blijven werken voor iemand anders. 

7. Je eigen ideale team samenstellen

Werken met de juiste mensen is een enorme stimulans voor je carrière. Het is wat je helpt om succesvoller, productiever en gelukkiger te zijn. Wat is er leuker dan werken met vrienden en familieleden en jullie successen te delen. Omdat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen business hoef je niet te dealen met meningsverschillen of ruzies. Ieder doet het op zijn eigen manier, maar je kunt elkaar natuurlijk wel inspireren en stimuleren, want het succes van je team is ook jouw succes. Elkaar inspireren is een ander voordeel van werken met gelijkgestemden. Als je iemand iets geweldigs ziet doen, kan dat je inspireren om het zelf nog beter te doen! Als je zakelijk aan de slag gaat met Young Living krijg je er gratis en voor niets een hele mooie community vol met like-minded people bij. Als je je via ons aanmeldt, wordt je automatisch onderdeel van team O Natur’elle. Afhankelijk van je eigen wensen en behoeften krijg je de nodige training, adviezen en business begeleiding. Ook komen we regelmatig bij elkaar met het team om elkaar te inspireren met strategieën en ideeën.

8. Onafhankelijkheid

Ondernemen in netwerkmarketing betekent dat je aan niemand anders verantwoording hoeft af te leggen dan aan jezelf. Je kunt je eigen uren bepalen en van overal ter wereld werken. Als je vakantie wilt nemen of wilt rondreizen, is er niemand die je iets anders kan vertellen. Je kunt zelfs weken of maanden achter elkaar vrij nemen als je dat wilt (hoewel dat misschien niet het beste idee is).

9. Werken vanuit huis of vanuit je vakantiebestemming

De digital nomad lifestyle is een nieuwe trend die de laatste jaren is opgekomen. Het is een levensstijl waarbij je op afstand werkt en de wereld rondreist terwijl je geld verdient. Het evenwicht tussen werk en privéleven en thuiswerken zijn de laatste jaren dan ook veelbesproken thema’s geworden. Veel mensen willen vrij kunnen nemen, maar ze willen ook hun zekerheid behouden. Voor sommige mensen is thuiswerken of werken vanuit een vakantiebestemming de enige manier waarop ze dat kunnen doen. Voor anderen is het gewoon een geweldige manier om geld te verdienen terwijl je geniet van het leven op je eigen voorwaarden. 

10. Je eigen bedrijf starten zonder grote investeringen

Een eigen bedrijf starten is voor velen een droom die misschien wel nooit uit zal komen. Vaak zijn er grote investeringen nodig om te kunnen starten. Wil je bijvoorbeeld een winkel starten dan zul je producten in moeten kopen, huur moeten betalen voor je winkelpand of een webshop moeten laten maken. Het geheim van succesvolle netwerkmarketing is dat er geen grote investeringen nodig zijn. Je kunt met een klein budget beginnen en zonder financiële risico’s je bedrijf laten groeien. 

Meer weten over de business opportunities van netwerkmarketing?

Met netwerkmarketing kun je dus geld verdienen zonder vooraf grote kosten te maken; je bent niet verplicht om voorraden vooraf in te kopen of een back stock aan te leggen; je hoeft je geen zorgen te maken over het verzenden van producten of het beheren van voorraden; je kunt parttime of fulltime werken; je bepaalt je eigen schema en er zijn geen grenzen aan wat je kunt verdienen. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten of netwerkmarketing bij jou past? Stuur me gerust een e-mail of DM en ik ga graag een keer met je in gesprek. We kunnen een (online) opportunity call plannen of de mogelijkheden bespreken onder het genot van een kopje thee. No strings attached en geheel vrijblijvend natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *